3K : kakav je korisnik K Generacija

Mjesec hrvatske knjige 21.10.2022. - 25.11.2022. Knjižnica Podsused Radionica
Kreativnom radionicom s učenicima prvog i drugog razreda Privatne gimnazije EPOHA izradili smo izložbu povodom Mjeseca hrvatske knjige.
Putem upitnika željeli smo saznati koje naslove trenutno čitaju, a koje bi voljeli preporučiti drugima. Kakve su im navike dolaska u Knjižnicu, te čitaju li i na ekranima.
Na plakatima u čitaonici Knjižnice Podsused možete pogledati njihove odgovore, te izložbu knjiga čije naslove upravo čitaju. Dio odgovora možete i pogledati na videu u nastavku https://youtu.be/0mQzcbPD_Qg.
 
 'Ovogodišnja tema manifestacije glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći. Izabran je moto "Misli na sebe – čitaj!" Citirano : https://www.mhk.hr/