A®testirani: Denis Ćosić

Susret 05.11.2019. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 5. 11. 2019. u 19 sati Odjel za odrasle
Foto: Adrijana Vidić
A®testirani idu dalje!

O pjesniku Denisu Ćosiću znamo da je vrlo mlad, vrlo talentiran i vrlo nagrađivan. Sve ostalo saznat ćemo iz njegova razgovora s urednikom Krunom Lokotarom u ciklusu A®testirani. Pridružite nam se!

Denis Ćosić (Karlsruhe, 1996.) prvostupnik je ekonomije hotelskog menadžmenta i trenutno studira na diplomskom studiju upravljanja ljudskim potencijalima. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Požegi.
Pjesme su mu objavljenje u različitim antologijama, zbornicima, časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji, prevođene na engleski, makedonski i slovenski jezik. Prva zbirka pjesama Neonski bog mržnje izlazi mu 2019. godine nakon pobjede na natječaju Pjesničkih susreta u Drenovcima za najbolji neobjavljeni rukopis. Zbirka je nagrađena Poveljom uspješnosti na 25. danima Josipa i Ivana Kozarca. Iste godine, s rukopisom Crveno prije sutona, koji je završio i u najužem izboru natječaja Trećeg trga, osvaja „Gorana za mlade pjesnike“.

Početak događanja: utorak, 5. 11. 2019. u 19 sati