A®testirani: Dinko Kreho

Mjesec hrvatske knjige 21.10.2019. | ponedjeljak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 19 sati Odjel za odrasle
Novu sezonu A®testiranih otvara Dinko Kreho – pjesnik, esejist, katkopričaš i knjževni kritičar koji će s urednikom Krunom Lokotarom razgovarati o raznoraznim simptomima književne i izvanknjiževne stvarnosti.

O autoru:

Dinko Kreho (1986.) pjesnik je, esejist, kratkopričaš i književni kritičar. Objavio je pjesničke knjige Ravno sa pokretne trake (2006), Zapažanja o anđelima (2009) i Simptomi (2019), te esejističku knjigu Bio sam mladi pisac (2019). Koautor je, s Darijem Bevandom, radiodramskog krimi serijala Bezdrov (2013). Redovno piše za stranice booksa.hr i proletter.me, kao i za tjednik Novosti. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Prvog programa BH radija (za radiodramu „Bezdrov: Zvižduk u noći“), nagrada Šukrija Pandžo (za esej „Čitati poeziju s 'Facebook generacijom'“), te nagrada izdavačke kuće Treći trg (za rukopis knjige Simptomi).



Što su i tko su A®testirani?

U ciklusu književnih susreta pod nazivom A®testirani predstavljamo nove, ali već nagrađivane autore, stvara se generacijska, mlada publika te umrežavaju akteri scene: autori, kritičari, izdavači, čitatelji. 
Program se izravno obraća mlađoj, autorima generacijski, poetički i kulturološki bliskoj publici. U neposrednoj komunikaciji gosta/autora i voditelja/urednika Krune Lokotara s publikom potiče se živa rasprava o trenutnoj situaciji na hrvatskoj književnoj sceni. Odabrani autori i autorice govore o svojem putu do izdavača i čitatelja, o knjigama koje su napisali, ali i o onima koje su pročitali, te o trenutnoj situaciji u književnosti, u kulturi i u društvu.

Početak događanja: ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 19 sati