AndrejArt

Izložba 14.12.2018. - 20.01.2019. Knjižnica Novi Zagreb Služba nabave i obrade knjiga, Sloboština, Varićakova 8 Andreja Živko
Kreativna i darovita umjetnica Andreja Živko u izlozima Službe nabave i obrade knjiga izlaže maštovite ogrlice, pločice, špangice, ali i svijećnjake i čarobne kućice. Jedinstvenim i originalnim likovnim izražajem koji uvelike podsjeća na dječju jednostavnost, spontanost i zaigranost stvara mnogobrojne poklonike svoje umjetnosti.
Rođena je 25. srpnja 1977. u Koprivnici. Najdraže igračke bile su joj: čekić, čavli, škare, boje, drvo i papiri. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, smjer Predškolski odgoj. Andreju jako zanima dječje likovno izražavanje  koje prati u svome radu u vrtiću kao dugogodišnja voditeljica  likovnih radionica. Nakon desetogodišnjeg pedagoškog rada posvetila se svojoj najvećoj ljubavi - slikarstvu. Kod ak. slikarice Nevenke Macolić Andreja je diplomirala na temi dječjeg likovnog izražavanja. Daljnje likovno obrazovanje Andreja nastavlja na učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn «Studio Tanay» u Zagrebu. U svom radu najčešće koristi kombiniranu tehniku. Andreja sudjeluje na raznim likovnim druženjima, radionicama, manifestacijama, humanitarnim akcijama, te je uključena u brojne projekte. Izlagala je na tridesetak skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi.
Povjesničarka umjetnosti Nirvana Silnović za rad Andreje Živko kaže: „Andrejina djela refleksija su svijeta koji je okružuje, svakodnevnih situacija, ljudi, međuljudskih odnosa viđenih na poseban i Andreji svojstven način. Prozori u Andrejin svijet prozori su u sam život koji, iako nam se može učiniti nestvarnim, progovara o pravim i iskrenim vrijednostima i bogatstvima življenja."