Arhetipovi esencijalnih ulja

Predstavljanje knjige 19.11.2019. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 19. studenog 2019. u 18:30 Odjel za odrasle
Aromaterapeutkinja Zrinka Jezdić govorit će o posve novom pristupu esencijalnim uljima u odnosu na standardne načine aromaterapeutske primjene te predstaviti svoju knjigu Arhetipovi esencijalnih ulja.

Početak događanja: utorak, 19. studenog 2019. u 18:30

O knjizi Arhetipovi esencijalnih ulja
Esencijalna ulja obrađuju se na nov i inovativan način, s novim pogledom na aromaterapiju. Detaljno se razrađuju i objašnjavaju esencijalna ulja i njihov puni potencijal za balansiranje i unapređivanje fizičkog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog stanja čovjeka.
Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi dio objašnjava pojmove  kao što su integrativna aromaterapija, energetska matrica esencijalnih ulja i njena primjena, pojašnjava što su arhetipovi esencijalnih ulja, metode odabira esencijalnih ulja, njihova interpretacija i energetsko djelovanje. 
Drugi je dio knjige detaljna obrada 87 esencijalnih ulja.  Obuhvaća podrobnu analizu njihovih vibracija, arhetipova, energija,  ključnih riječi, djelovanja na energetske centre, fizičko tijelo, emocije, indikacije, kontraindikacije, kemijski sastav i ostalo. Knjiga Arhetipovi esencijalnih ulja apsolutni je novitet u pristupu i korištenju esencijalnih ulja u odnosu na standardne načine aromaterapeutske primjene.
Knjiga je napisana stručno i razumljivo te je primjerena  za stručne aromaterapeute,  za početnike te za sve koje zanima široko područje aromaterapije.

O autorici

Zrinka Jezdić MIFPA, diplomirala je aromaterapiju na Shirley Price International College of Aromatherapy (1999.) u Londonu. Stekla je diplomu kliničke aromaterapije na Penny Price Academy of Aromatherapy (2011).

Godine 2000. otvara prvu hrvatsku školu za aromaterapiju AromaVita učilište te izdaje dvije knjige; 2000. godine Priručnik za primjenu aromaterapije čije je drugo, dopunjeno izdanje objavljeno 2003. godine, te knjigu Kućna ljekarna 2002. godine.

Osnivačica je i predsjednica AromaVita instituta za aromaterapiju (2013. g.) koji se bavi istraživanjima i razvojem tehnika primjene aromaterapije. Autorica je znanstvenih istraživanja: Utjecaj aromaterapije na nesanicu objavljeno na Researchgateu (profesionalna mreža za znanstvenike), Utjecaj aromaterapije na bol i Utjecaj aromaterapije na tjeskobu.

Na zdravstvenom veleučilištu (ZVU) diplomirala je i specijalizirala psihijatrijske vještine očuvanja mentalnog zdravlja pojedinca i grupe.