Arhetipovi esencijalnih ulja

Predstavljanje knjige 27.09.2019. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 18:30
Knjiga "Arhetipovi esencijalnih ulja" donosi inovativan pogled na materiju aromaterapije, u kojoj se detaljno razrađuju i objašnjavaju energije koje svako pojedino esencijalno ulje posjeduje, te njihovo djelovanje na fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno stanje čovjeka.
Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu objašnjavaju se pojmovi poput integrativna aromaterapija, energetska matrica esencijalnih ulja, njena primjena, pojašnjava što su arhetipovi esencijalnih ulja, metode odabira esencijalnih ulja, njihova interpretacija i energetsko djelovanje. Drugi dio knjige donosi detaljnu obradu 87 esencijalnih ulja. Obuhvaća detaljnu analizu njihovih vibracija, arhetipova, energija,  ključnih riječi, djelovanja na energetske centre, fizičko tijelo, emocije, indikacije, kontraindikacije, kemijski sastav i ostalo. Arhetipovi esencijalnih ulja je knjiga koja je apsolutni novitet u pristupu i korištenju esencijalnih ulja, u odnosu na standardne načine aromaterapeutske primjene.
Knjiga je napisana stručno i razumljivo, te je primjerena za stručne aromaterapeute, za početnike i za sve koje zanima široko područje aromaterapije.

Zrinka Jezdić, dipl.med.techn., clin.aromath., diplomirala je na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb gdje je specijalizirala psihijatrijske tehnike za provođenje unapređenja mentalnog zdravlja kod pojedinca i u zajednici. Aromaterapiju je diplomirala na Shirley Price International College of Aromatherapy, nakon kojeg je završila poslijediplomski studij iz kliničke aromaterapije na Penny Price Academy of Aromatherapy, te je punopravan član IFPA-e (MIFPA). Pohađala je edukaciju iz Gestalt psihoterapije, te obiteljskih i sistemskih konstelacija. Osnivačica je prve hrvatske škole za aromaterapiju “AromaVita Učilište za aromaterapiju” (2000. – 2013.) i “AromaVita instituta za aromaterapiju” (2011. – ) koji se bavi istraživanjima tehnika primjene esencijalnih ulja i razvojem aromaterapije. Knjiga "Arhetipovi esencijalnih ulja" trenutno je u procesu prijevoda na engleski jezik.