Art Session

Izložba 15.02.2021. - 15.03.2021. Knjižnica Knežija

Udruga Art Session aktivna je od 2004. godine, a njezini su članovi zaljubljenici u slikarstvo, likovnost i umjetnički izričaj, slikari amateri koji razvijaju svoje umijeće pod vodstvom akademske slikarice prof. Petre Grozaj. U njihovu likovnom izričaju zastupljene su različite tehnike: olovka, tuš, akvarel, tempera, pastel, ulje... Motivi su također raznoliki: portret, pejzaž, figura, mrtva priroda... Svaki član ima svoj likovni izraz, što je svojevrsni međusobni poticaj za iskorak iz vlastitih zadanih okvira. Tijekom protekle godine, u izvanrednim i ne baš jednostavnim okolnostima, članovi su nastavili s radom pa čak i putom on-line radionica.

Nitko nije posustao. Shvatili su to kao još jedan izazov koji valja prihvatiti i kojemu valja primjereno odgovoriti. Zato im je ova izložba, koja donosi radove nastale u turbulentnom i tek minulom razdoblju, posebno važna.

Svoje likovne radove izložile su: Ana Bubalo, Dunja Desnica, Palmina Erceg, Ana Marija Filko, Tajana Klapan, Marija Morožin, Mira Orešković, Jasminka Srebrenović, Biserka Stanišić, Jasenka Stipetić i Sonja Šehović.