Art session

Izložba 14.03.2022. - 11.04.2022. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Likovni studio "Art session"
Likovni studio ''Art Session'' djeluje kao udruga od 2004. godine i bavi se likovnom edukacijom, podukom slikanja i crtanja za odrasle, pod vodstvom ak. slikarice prof. Petre Grozaj.

Tečaj uključuje osnove likovnog jezika za početnike i kasnije razvoj slikararske vještine i kreativnosti za napredne. Pojmovi koji se obrađuju su;  kadar, smještaj u format, linija, ploha, volumen, perspektiva, tonska i koloristička modelacija, itd.. uz individualan pristup prema svakom polazniku. Nakon dvomjesečnog crtačkog perioda, gdje se crtanjem po promatranju grade temelji za kasnije slikarsko stvaralaštvo, prelazi se na boju i slikarske tehnike, akril i ulje na platnu. Krajnji cilj je kroz dolaske u atelje i slikanje, te poticajni rad unutar grupa od šest osoba,  usvajanje osnovnih teorijskih i praktičnih znanja i otvaranje mogučnosti prema vlastitom slikarskom izričaju kroz zadane ili odabrane slikarske teme, a samim time i oslobađanje kreativne umjetničke strane. Također, tečaj uključuje i grupne posjete izložbama, galerijama i muzejima.

U proteklih 18 godina postojanja Likovnog studa Art Session polaznici su sudjelovali na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, također i žiriranim, te kolonijama i humanitarnim akcijama, kao što su najvažnije; Trijenale akvarela, Minijature, izložbe u Galerijama Gradskih knjižnica, Galeriji Badrov i ULUPUH, te u Meštrovićevom paviljonu pri Projektu 54+, Slikarskim Kolonijama u Vrbovcu, te za pomoć djeci na Jelenovcu i djeci u OŠ Nad Lipom.

IZLAGAČI : Dunja Desnica, Palmina Erceg, Tajana Klapan, Branka Etlinger, Marija Morožin, Mira Orešković, Vesna Radić, Jasminka Srebrenović, Biserka Stanišić, Jasenka Stipetić i Sonja Šehović