BASNOSLOVKE

Susret 06.03.2013. | srijeda Knjižnica Tina Ujevića Hana Lukas Midžić
U posjet nam dolaze prvi razdredi OŠ Kralja Tomislava. Pored upoznavanja prostora i načina rada knjižnice, djeci će biti predstavljena slikovnica Hane Lukas Midžić uz kratku predstavu.

Autorica će kroz polusatnu lutkarsko-recitatorsku improvizaciju predstaviti svoju slikovnicu "Vrijeme je za BASNOSLOVKE". Riječ je o slikovnici za koju je izradila ilustracije i koja je upravo namijenjena djeci predškolske dobi, ali i djeci nižih razreda osnovne škole. Hana Lukas Midžić iza sebe ima već nekoliko gostovanja u različitim ustanovama i knjižnicama te navodi da se predstava pokazala  uspješnom jer je neposredna, dinamična i interaktivna. Slikovnica sadrži nekoliko pjesmica, a glavni akteri su životinje koje misle, govore i osjećaju kao ljudi.
 
Hana Lukas Midžić, rođena u Splitu, akademska je kiparica i ilustratorica. Kiparstvo je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Imala je samostalne, ali sudjeluje i na skupnim izložbama. Radi na kazališnim i filmskim scenografijama, na animiranom filmu i kao suradnica za školske udžbenike za likovnu kulturu. Vodi likovne radionice za djecu i odrasle i sudjeluje u programima koji potiču kreativnost kod djece. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=hvPzQzYFl5E