Bebe vole papati

Radionica 15.10.2019. | utorak Dječja knjižnica Marina Držića Početak događanja: 11 sati
Radionice i kušaonice za uvođenje čvrste hrane bebama pod nazivom "Bebe vole papati" održavaju se u svrhu promocije knjige "Bebe vole papati" autora Rebeke Mahorič (specijalist za prehranu dojenčadi, ing. kemije) i Iztoka Jančara koja sadrži preko 600 recepata za svaki obrok i svaki dan uvođenja dohrane.

Svi recepti, namirnice, njihov redoslijed uvođenja i omjeri, isto kao i savjeti i preporuke vezani uz dohranu, vode se najnovijim smjernicama Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP). Recenzenti hrvatskog izdanja knjige su prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, prim., dr. med., spec. pedijatrije i Milica Tikvić, mag. med. techn, patronažna sestra.

Na radionicama se informira roditelje o pravilima uvođenja dohrane te se također pripremaju tri recepta iz knjige – ručak, mliječno-žitna kašica te voćno-žitna užina koje roditelji s bebama i svi prisutni mogu i degustirati. Cilj radionice je upoznati roditelje s najnovijim pedijatrijskim preporukama iz područja prehrane te osvijestiti važnost pripreme domaćih, kuhanih i zdravih obroka.

Radionice vodi Kristina Glas, promotorica knjige na području Hrvatske. Radionica traje približno 45 minuta.

https://www.actushominis.com/knjige/bebe-vole-papati/bvp-flip-uzorak/#p=1