Belini brodovi

Susret 27.04.2022. | srijeda Knjižnica Knežija Početak događanja: 13:15 Odjel za djecu i mlade
Život zna biti pun bujica i vjetrova, razornih oluja, ponekad i od najranije dobi. Izlazimo li iz njih slomljeni ili ojačanog duha unatoč ranama? O čemu to ovisi? Kako se suočiti s nevoljma a ne potonuti? Kako smoći snage i ustati nakon pada? Vidjeti cilj i kroz gustu maglu? Naslutiti blizinu svjetla unatoč gustoj tami?
Veliki neurolog i psihijatar Viktor Frankl rekao je: „Ako nije u vašim rukama da promijenite situaciju koja vam uzrokuje bol, uvijek možete odabrati stav kojim se suočavate s tom patnjom." Je li baš to učinila i Bela, glavna junakinja romana „Belini brodovi” Sonje Zubović? Što o njezinu stavu prema životnim nedaćama misle učenici 7. razreda OŠ Matije Gupca? Kako oni postupaju u bolnim trenucima odrastanja? S njima će autorica brojnih književnih djela za djecu i odrasle Sonja Zubović razgovarati o svojemu najnovijem romanu i poteškoćama s kojima se tijekom sazrijevanja susreću tinejdžeri.

Naravno, još uvijek slikam brodove na pučini, samo su oni nekako čvršći, na neverama se manje ljuljaju i nijedan mi još nije potonuo.
Iz romana „Belini brodovi” Sonje Zubović