Boje emocija

Izložba 07.06.2021. - 30.06.2021. Knjižnica Staglišće Udruga umirovljenika Prečko 50+
Slavica Andrijić Varšek
Likovna radionica Prečko 50+ jedna je od aktivnosti Udruge umirovljenika Prečko 50+ (raniji naziv: Gerijatrijska udruga Prečko) čiji je voditelj akademski slikar Mario Slunjski. Radionica postoji od 2010. godine i od tada je neprekidno aktivna, čak i u izazovnim godinama potresa  i pandemije. Uz savladavanje i usavršavanje likovnog izražaja (različitih likovnih tehnika i motiva), radionica svoju punu vrijednost dobiva kroz poticanje stvaralaštva osoba treće životne dobi, njihovog druženja i u izgradnji zajedništva .
Slike polaznika ove radionice javnosti su prezentirane kroz brojne  izložbe: na godišnjicama Matice umirovljenika grada Zagreba, na Tjednima udruga grada Zagreba i Međunarodnim danima starijih osoba, u Domu kulture Prečko, te na mnogim skupnim i samostalnim izložbama u Knjižnicama grada Zagreba.
Autorice izloženih radova: Zalkida Hadžibegović, Sanja Ravnih-Horvat, Zora Šušak, Jadranka Sučkovski, Gordana Jelača, Višnja Krpan, Ivanka Pielić, Julijana Turkalj i Slavica Andrijić Varšek.

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65plus.