Bolivija: volontiranje u kapucinskoj misiji Minero

Predavanje 24.09.2024. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 24. rujna 2024. u 18:00 sati Odjel za odrasle
Nakon kraćeg ljetnog odmora Putopisna slagalica vodi vas u Boliviju.

Redateljica Tiha Gudac predstavit će svoje volontersko putovanje i iskustvo dvomjesečnog života u uvjetima siromaštva kakvo europski kontinent ne poznaje. Kapucinska Misija, sa sjedištem u mjestu Minero, proteže se kroz 23 filijale raštrkanih od granica amazonske prašine do sušnih nizinskih dijelova zemlje. Bolivija svoju prepoznatljivost najčešće zahvaljuje zapanjujućim krajolicima planina Anda i pustinje Atacame, najveće slane ravnice na svijetu i amazonske prašume. Više od polovice stanovništva ima autohtone korijene, održava jake tradicionalne kulturne vrijednosti i sustave vjerovanja. Ipak, ta turistima savršena kombinacija prirode, kulture i avanture krije surovu realnost ovog najsiromašnijeg dijela druge najsiromašnije zemlje Južne Amerike.

Termin događanja: utorak, 24. rujna 2024. u 18:00 sati

O autorici:

Tiha Gudac redateljica je i scenaristica dokumentarnih filmova čiji je život od djetinjstva obilježen putovanjima i susretima s ljudima različitih kultura i religija. Putovanja smatra prečicom u učenju i otkrivanju suštine dara života.

„Istovremeno, moj život u misiji Minero obilježila je toplina, bliskost i međuljudska podrška kakvu naš kontinent, obuzet produktivnošću i samodostatnošću, trajno gubi.”
                                                                                                                                                                                                                Tiha Gudac

Pozivamo vas da nam se pridružite na putopisnom predavanju na kojem ćemo uživati u koloritu fotografija i videozapisa zabilježenih profesionalnim okom iskusne i nagrađivane scenaristice i redateljice dokumentarnih filmova.