Bolnica za medvjediće u Španskom

Projekt 10.02.2020. | ponedjeljak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 11:00
U Knjižnici Špansko-jug obilježavamo ,,Festival srca" u suradnji sa studentima Medicinskoga fakulteta u Zagrebu!

U organizaciji dviju studentskih udruga – Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) i Europske medicinske studentske asocijacije (EMSA), provodi se projekt ,,Bolnica za medvjediće".
 
Svjetski tjedan prirođenih srčanih bolesti u djece obilježava se ove godine od 7. do 14. veljače.

,,Festival srca" nastoji okupiti što veću grupu obitelji, pojedinaca, neprofitnih organizacija, ali i medicinskih stručnjaka u području dječje kardiologije. Prema studijama Referentnog centra pedijatrijske kardiologije RH, koji se nalazi u Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb, u Hrvatskoj trenutno ima preko 10 000 djece sa srčanim bolestima, a svake se godine rađa još najmanje 400 do 500.
 
U Knjižnici organiziramo posjet i radionicu na kojoj će volonteri djeci predškolske dobi pokazati kako se održava elementarna higijena, što je to medicinski bonton, koje su dobre higijenske navike, što je zdrava prehrana kako bi djecu od najranije dobi djecu učili odgovornom odnosu prema vlastitom zdravlju.
 
Cilj projekta ,,Bolnica za medvjediće" je oslobađanje djece predškolske i rane školske dobi straha od bijele kute, a provode ga volonteri-studenti Medicinskoga fakulteta u Zagrebu.