Book & Urban Sound – Zvonimir Varga

Koncert 11.10.2024. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 19:00 Zvonimir Varga
Nastavljamo s konceptom malih koncerata u knjižnici i u novoj sezoni. Dovođenje glazbe u knjižnične prostore ima velik odaziv publike i dobre reakcije korisnika knjižnice. Sada ugošćujemo drugu sezonu projekta Book & Urban Sound koji kvalitetnim odabirom glazbenika ostvaruje atraktivne i zanimljive nastupe.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga obilježit će 15 godina uspješne glazbene karijere u sklopu festivala Velika rock eksplozija #16.

Varga je objavio i četvrti singl ove godine - “Popodnevni blues”. U novoj suradnji s producentom Alenom Šenkovskim, ovo je ujedno i prva Vargina klasična blues "stvar" u 15 godina dugom obitavanju na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Pjesma je dugo postojala isključivo u akustičnoj verziji koju se može poslušati u davno emitiranoj emisiji "Balcony TV", dok se Vargin suradnik Šenkovski u (n)ovoj električnoj verziji nije štedio, što mu je i inače svojstveno.

O kantautoru:
Zvonimir Varga obilježava petnaest godina uspješne glazbene karijere. U tom razdoblju, objavio je 30-ak singlova, 10 albuma, dvije kompilacije, EP, knjigu poezije, slikovnicu, a sklada i glazbu za kazališne predstave. Svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, a ugodno ih je slušati upravo zbog jednostavnosti formata.