Božić dolazi – vrijeme mira i radosti

Ostalo 15.12.2020. - 27.12.2020. Knjižnica Savica
Božićno vrijeme mnogima je najljepše doba godine jer to je vrijeme radosti, veselja i ljubavi. Ljudi uživaju u blagdanskom ozračju i ugođaju i za to se pripremaju kako najbolje znaju. Djeca su ta koja s nestrpljenjem iščekuju dolazak Djeda Božićnjaka da ih dariva i ispuni im želje.

Da bi ta božićna čarolija bila još ljepša, toplija i uzbudljivija, za djecu smo pripremili nekoliko naslova iz fonda Knjižnice Savica.

Dostupnost knjige provjerite u našem mrežnom katalogu ili telefonski osigurajte svoj primjerak prije dolaska u knjižnicu.

Fotografije naslovnica: Mrežni katalog Knjižnica grada Zagreba.


Izbor naslova:

Zaposleni Djed Mraz / tekst priredio Filip Kozina
Priča u kojoj se Djed Mraz, nakon što obavi sve zadatke, odluči proveseliti. Namijenjeno najmlađima.


Božićna čarolija = Christmas magic / [Melanie Joyce]
Zašto je božićno vrijeme prepuno iščekivanja, uzbuđenja i zabave može se otkriti ovom dvojezičnom slikovnicom. Namijenjeno najmlađima.

 
Djed Mraz darove nosi / Sanja Pilić
Prije Božića Jurica Djedu Mrazu piše pismo sa svojim željama, a želje ima i njegova sestra. Što će učiniti Djed Mraz kad dobije pisma, djeca mogu otkriti u ovoj lijepoj slikovnici.

 
Božićna proslava sa snjegovićem / Nada Iveljić
Dan uoči Badnjaka profesor se pripremao za proslavu blagdana. Što ga je sve snašlo tog dana i s kim je proslavio Božić, predškolci mogu otkriti u ovoj zabavnoj i šaljivoj priči.

 
Medvjedovanje ili Veliko božićno putovanje medvjeđe obitelji oko svijeta / Kestutis Kasparavičius
Povodom Božića medvjeđa obitelj kreće na čudesno putovanje oko svijeta. Priča namijenjena nižim razredima osnovne škole.

 
Mehanički Djed Mraz / Sven Nordqvist
Budući da je mačak Findus htio upoznati Djeda Mraza, starčić Pettson odlučio ga je izraditi kako ne bi razočarao svog mačka. Međutim, dogodilo se čudo. Djelo koje će razveseliti osnovnoškolce.

 
Čarobnica Lili i božićna čarolija / Knister
Lili je odlučila iskušati božićnu čaroliju kad se našla u robnoj kući, a što se tamo zbilo može se otkriti u ovoj priči namijenjenoj nižim razredima osnovne škole.

 
Anica i velika tajna / Desa Muck
Anica i njezin prijatelj iščekuju Djeda Božićnjaka iako im mnoga pitanja u vezi s tim nisu jasna. Duhovita priča o prijateljstvu, ljubavi i dobroti namijenjena nižim razredima osnovne škole.


Doktor Proktor i tiha (ali ubojita) noć / Jo Nesbo
Duhovita i napeta priča u kojoj Proktor, Mrva i Lisa uz pomoć Djeda Božićnjaka utvrđuju tko je stvarni vlasnik Božića. Namijenjeno nižim razredima osnovne škole.

 
Dječak zvan Božić / Matt Haig
Priča o dječaku Nikolasu koji je postao Djed Božić. Priča prepuna događaja i magije namijenjena osnovnoškolcima.

 
Pisma Djeda Božićnjaka / J. R. R. Tolkien
Svake godine u dom J. R. R. Tolkiena stizala su pisma Djeda Božićnjaka o događajima na Sjevernom polu. Priče koje će Djeda Božićnjaka još više približiti djeci.

 
Upomoć, Djed Božićnjak se vraća! / Pascal Bruckner
U ovoj filozofskoj bajci za velike mogu se saznati sve tajne Djeda Božićnjaka. Uz malo cinizma i gorčine može se izliječiti od „Božićoze“.