Bumbastično izdanje

Izložba 16.10.2024. - 16.11.2024. Dječja knjižnica ''M2''
Popularan lektirni naslov u četiri dijela Bum Tomica dobio je novu, lutkarsku dimenziju! Autorica je olutkarila niz priča ponovno se poigravši s lutkama u nekoliko razina poruke. 

Izložba "Bumbastično izdanje" je dio projekta "O'bojeni zidovi" koji je rezultat suradnje Kulturnog kluba O'grada i knjižnice Kustošija.
 
Mila Lončar je samostalna umjetnica iz Osijeka koja kontinuirano istražuje i eksperimentira s recikliranim materijalima, tekstilom, crtežom, slikanjem, modeliranjem i izradom lutaka. Posebna strast njezinog stvaralaštva su portreti, gdje uspješno izražava karakter i dušu svake osobe koju prikazuje. Nedavno se zaljubila u karikaturu, istražujući različite tehnike i kreirajući likove poznatih ličnosti. Mila Lončar stvorila je impresivan opus radova, uključujući više od 200 karikatura, minijaturnih lutaka od recikliranih materijala te velikih lutaka poznatih ličnosti. Sudjeluje u kulturnim projektima diljem Hrvatske, izrađuje rekvizite za televizijske emisije te surađuje s muzejima i školama na edukativnim projektima o reciklaži i umjetnosti.

Neke od 80 izloženih lutaka Mile Lončar pogledajte u virtualnom obliku.