Čarobne šume; Pustolovine malog princa

Izložba 01.10.2021. - 01.11.2021. Knjižnica Špansko-jug Mjesec hrvatske knjige Jasmina Lesić
Izložba likovnih radova autorice Jasmine Lesić.

Čarobne šume

Izložba pod nazivom Čarobne šume isprepliće razne šumske motive. Ciklus slika nastao je kroz ljubav, igru, radost i zahvalnost autorice na mogućnosti reciklaže mrtvog, srušenog drveća. Autorica kroz razne tehnike u kojima prevladava assemblage udahnjuje neki novi i drugačiji život drveću.

Pustolovine malog princa

U izložbi pod nazivom Pustolovine malog princa isprepliću se razni motivi iz knjige Mali princ. Kroz proces stvaranja autorici su se provlačila uvijek aktualna i neizbježna pitanja: „Kakvu bi novelu napisao francuski pisac u današnjem modernom društvu 78 godina kasnije? Kako bi opisao ljude bez lica, oduzimanje temeljnih ljudskih prava i sloboda, fizičku distancu i najveću otuđenost čovjeka u povijesti čovječanstva? Vjerujem da bi „samo srcem" spoznao istinu i smisao života u izazovnim vremenima.
Idejno i slikarskim kombiniranim tehnikama u kojima prevladava assemblage autorica integrira prirodne materijale, kameni pijesak, akrilne boje na lesonit pločama i pamučnim platnima.

 
Jasmina Lesić je rođena 1975. u Virovitici, a trenutno živi, školuje se i radi u Zagrebu. Slika od 2013. godine, istražuje svoju umjetničku stranu i razne slikarske tehnike. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama od 2016. godine.