Čitamo poeziju i slušamo KGZ bend

Koncert 02.07.2021. | petak Gradska knjižnica Početak događanja: 20.00 dvorište Odjela za djecu i mlade, Starčevićev trg 4
Već tradicionalni zimski koncert KGZ benda ovog puta imat će svoju ljetnu varijantu i to u petak, 2. srpnja u 20 sati u dvorištu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4. 
Cijelo događanje dodatno će u Godini čitanja začiniti čitanje poezije naglas, pa se pozivaju svi zainteresirani i hrabri da i sami pročitaju svoje ili tuđe stihove između glazbenih nastupa KGZ benda.
Knjižničarski bend jedinstvena je pojava u Hrvatskoj, a s radom su započeli 2003. godine, tada kao trio (Anita Babić, Igor Mladinić, Željko Vrbanc).
S vremenom se KGZ bend proširivao, otkrivajući i uključujući, i druge kolegice i kolege koji se na razne načine bave glazbom. Bend čini osam stalnih članova:. ritam gitara (Željko Vrbanc), solo gitara (Boris Tenšek), bas gitara (Ivica Bakula), klavijature (Igor Mladinić), saksofon i flauta (Luka Peršić), bubanj (Robert Domitrović) i dvije pjevačice (Anita Babić i Iva Bunčić). Izvode isključivo obrade, a repertoar je raznolik – od latino i jazzy ritmova, preko šansona, balada i šlagera do bluesa i rocka.
Nastupaju uglavnom po knjižnicama na raznim manifestacijama i proslavama. Svirali su i na Interliberu, te  redovito na „Ljetu na Strossu”.