Crtamo glagole

Radionica 16.04.2019. | utorak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 10:00 sati Dječji odjel Nikolina Manojlović Vračar
Što se sve guli

Guliti se svašta može,
Od fasade pa do kože,
Korica s finog kruha
Il' rajčica kad se skuha.

Kivi, naranča, krumpir,
Tu i tamo koji sir,
Luk, krastavac il' banana
I slično odjevena hrana.


Književno-likovno kreativno druženje s Nikolinom Manojlović Vračar, pjesnikinjom i slikaricom za jedan treći razred osnovne škole. 
Predstavit ćemo Nikolininu autorsku knjigu "Što sve : ilustrirana enciklopedija glagola" i pokušati nacrtati glagole. Možda i napisati ilustracije, tko zna?

Nikolina Manojlović Vračar rođena je u Zagrebu, gdje je 2001. godine diplomirala slikarstvo u klasi prof, A. Rašića, na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Status samostalne multimedijalne umjetnice stječe izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performance-ima. Članica je HDLU-a, HZSU-a i HDKDM-a.
Njezin je rad često balansirao na granici likovne i izvedbene umjetnosti. S rođenjem djece (njih troje), sve se više okreće radu s djecom i za djecu. Tako nastaje autorska slikovnica Starac dugačka brka (pohvala dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji), 2012. autorska ilustrirana zbirka pjesama za djecu Kako misli jure jednog malog Jure, za čije pisanje je dobila potporu Ministarstva kulture. 2013. ilustrira slikovnicu Dr. Crveni Nos, autorice Jelene Pervan a 2015. zbirku pjesmica za djecu Arka od slova, Aljoše Vukovića. 2017. dobiva potporu Ministarstva kulture za zbirku poezije za djecu „Što sve…?!“ Od 2006. do danas piše scenarije i vodi emisiju Ninin kutak, u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. 2012. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Artomobil, koja je uvrštena u očevidnik kazališta pri Ministarstvu kulture. Kroz Artomobil djeluje kao autorica, scenografkinja i/ili izvođačica u predstavama za djecu. Kao voditeljica sudjeluje na književnim susretima za djecu (suradnja s festivalom Pazi knjiga!, organizacijom Knjiga u centru, te nakladom Mala zvona). Autorica je više zidnih mozaika i murala izvedenih na javnim i privatnim površinama u Hrvatskoj i izvan nje.