Čuda i čudesa

Izložba 04.02.2019. - 01.03.2019. Knjižnica Špansko-jug Margareta Peršić
Dođi! Pričom te zovem u pustolovinu novu, u zaštićeni nevidljivi prostor mašte i snova. Zakoračit ćemo na tlo onkraj ovog vidljivog svijeta i susresti junake slavne, djeve bajne, čuda nemoguća i piti ćemo s izvora vode žive. Dođi, ne časi časa!

Svestrana umjetnica Margareta Peršić rođena je 1976. godine u Zagrebu, a 2000. je završila Pedagošku akademiju na temu Priča, slika, slikovnica. Voditeljica je radionica na Međunarodnom dječjem festivalu i  redovita gošća Legendfesta.
Ova ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica u svojim nastupima i radno-kreativnim druženjima s djecom i odraslima koristi elemente waldorfske pedagogije kao i ulično iskustvo, jer je uz sve navedeno još i žonglerka. Obitava u svijetu bajki, igračaka i slikovnica.
Sudjelovala je na mnogim pedagoškim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu te vodila brojne lutkarske, dramske i likovne radionice. Aktivna je članica ULUPUH-a, u Sekciji za izradu igračaka i lutaka te Sekciji za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo.
Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od 2010. godine te Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO).
Dobitnica je dviju vrijednih nagrada: Ovca u kutiji - Nagrada publike za slikovnicu Djevojčica iz cirkusa i Lice knjige - Pohvala žirija festivala Lice knjige za najbolju slikovnicu, 2012.