Da ti nije palo na pamet!

Predstavljanje knjige 19.02.2020. | srijeda Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 11:30 Dječji odjel Sonja Smolec
 
Književnica Sonja Smolec će predstaviti roman za djecu i mlade Da ti nije palo na pamet! učenicima trećih razreda OŠ Lovre pl. Matačića.

Radnja ovog  romana odvija se u obitelji koja  očekuje prinovu. "Dvije starije djevojčice i njihov petnaestogodišnji brat, svi u pubertetu, teško se mire s viješću da će nakon toliko godina u kući biti mala beba. Roditelji se, naprotiv, vesele prinovi. Nakon prvih šest mjeseci noćnih mora, mali se drekavac polako uvlači u srca svojih sestara i brata. Kako raste, tako rastu i nezgode koje su rezultat Grgurovih istraživanja. Na Badnjak im u goste dolazi ujak kojeg veoma rijetko viđaju. Kako bi svoje nećakinje i nećaka bolje upoznao za vrijeme proljetnih praznika odvodi ih na izlet u Gorski Kotar gdje za djecu koja se gotovo nikad ne miču iz grada, započinje urnebesna avantura".

Sonja Smolec piše pjesme, priče i romane za djecu i odrasle. Poezija i proza višestruko su joj nagrađivani. Neki od radova prevedeni su na engleski, španjolski, njemački, makedonski, nizozemski ( Dutch ) i albanki jezik. Uvrštena je u leksikon književnika grada Velike Gorice i u Turopoljsku čitanku. Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Jutra poezije. Dobitnica je prestižne međunarodne nagrade za najbolju kratku priču, napisanu na engleskom jeziku, na natječaju Museo de la Palabra , Quero, Španjolska. Tim povodom primljena je u audijenciju kod princeze Leticije, sadašnje španjolske kraljice.