Danijela Uzelac i Olivera Ćirković: "Put boginje" i "Ja, Pink Panter"

Predstavljanje knjige 12.04.2019. | petak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18:00 sati Odjel za odrasle

Je li gori zatvor društvenih okova, o kojemu piše Daniela Uzelac, 
ili onaj vidljivi, s rešetkama, o kojemu svoje iskustvo iznosi Olivera Ćirković, saznajte na druženju s ovim dvjema intrigantnim ženama.



Fotografija 1: Beletra    Fotografija 2: Glas Istre


Razgovarat ćemo o dvjema trilogijama – jednoj koja je još uvijek trilogija, s potencijom rasta, Put boginje, i o budućoj trilogiji Ja, Pink Panter, koja još čeka svoj treći dio.
Put boginje ciklus je knjiga koje objedinjuju objave s istoimenog bloga o raznim pitanjima iz života žene. Kroz arhetipove  babe i boginje – koji ocrtavaju jasan, provokativan i duhovit kontrast između uzvišenog i banalnog, vidljivog i nevidljivog, prirodnog i umjetnog, funkcionalnog i disfunkcionalnog (...) – čitateljice počinju osvještavati i korigirati vlastite vibracijske puteve na kojima se ljepše i lakše kreću kroz svakodnnvicu, dovodeći se tako u sklad sa sobom i životom.
         Olivera Ćirković, bivša košarkaška reprezentativka Jugoslavije, vodeća košarkašica Crvene zvezde, Panathinaikosa i Pangratija, bivša sportska direktorica Crvene zvezde, a potom vođa razbojničke skupine Pink Panter, bivša zatvorenica i talentirana slikarica, u svojim ispovijestima, Ja, Pink Panter i Ja, Pink panter 2, donosi nam iskreno svoj životni put - sjajne vrhunce, pad i potom novi život.
Delo koje razotkriva mitomaniju stvorenu oko 'liderke neuhvatljivih Pink Pantera', i ženi koja je svoje mladalačke utopije skupo platila. Priča o savremenoj 'borderlajnerki' koja je plesala na oštroj ivici između dobra i zla, i koju je autorka bez trunke manipulacije iznela pred čitalačku publiku.