Digitalni novac - naša gotovo svakodnevica

Predavanje 10.10.2024. | četvrtak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 17.30
https://www.freepik.com
Grad Zaprešić i Valoreschool poklanjaju građanima besplatne edukacije o upravljanju novcem i financijskoj stabilnosti u mjesecu listopadu - mjesecu štednje.
Mnogi građani Hrvatske teško upravljaju novcem, često troše više nego što zarađuju i oslanjaju se na kreditne kartice ili zajmove kako bi spojili kraj s krajem. Posljednjih godina trošimo četiri puta više nego što štedimo. Imperativ je kapitalističkog društvenog uređenja potrošnja bez obzira na cijenu.
Tri edukacije bave se gorućim financijskim izazovima, kao što su život iznad vlastitih mogućnosti, što kada jedna plaća nije dovoljna, kako do novaca za kvalitetan život, oslanjanje na zajmove i kreditne kartice te strategije za zaštitu od inflacije. Edukacije su osmišljene kako bi ponudile praktične uvide i smjernice za pomoć pojedincima da poboljšaju svoju financijsku dobrobit.
Ovi edukativni događaji imaju za cilj pružiti praktična rješenja i osnažiti pojedince sa znanjem da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću.

Sanela Dropulić radila je na brojnim menadžerskim i rukovodećim direktorskim pozicijama. Posebno je aktivna u razvoju poduzetništva; donedavno i u sklopu vlastitog projekta Ženski poduzetnički centar, sada poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku. Organizirala je i provela više od tisuću predavanja, seminara i radionica na temu uspješnog poslovanja na tržištu Hrvatske i JI Europe. Dobitnica je nagrade "Naj-žena 21. stoljeća" za JI Europu. Koautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i autorica tri samostalne autorske knjige o poduzetništvu. Autorica je prve slikovnice koja djecu uči o poduzetništvu.

Matija Drakšić stručnjak je za financije, računovodstvo i knjigovodstvo. Ima vlastiti računovodstveni obrt. U svom radu fokusiran je na predavanja i edukacije usmjerene kvalitetnoj financijskoj pismenosti građana, malih i srednjih poduzetnika. Do sada je održao nekoliko edukacija za velike kompanije i njihove zaposlenike.