Discover America: Washington DC - virtualni susret uživo iz SAD-a

Susret 20.12.2021. | ponedjeljak American Corner Zagreb Početak događanja: 18 sati Knjižnica Augusta Cesarca - Zoom, FB Live prof. dr. Steven Živko Pavletić, MD
Prof. dr. Steven Živko Pavletić, MD rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet. Glasoviti je hrvatski internist, hematolog i onkolog.

Osam godina radio  je u KBC Zagreb (Rebro) gdje je specijalizirao internu medicinu i radio u Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti. Nakon toga dvije godine je proveo u glasovitom Fred Hutchinson Cancer Research Center u Seattleu (SAD).  Nakon toga je deset godina radio na Sveučilištu države Nebraska u Omahi, SAD, gdje je specijalizirao internu medicinu, hematologiju/onkologiju te postao izvanredni profesor. Kao jedini u svojoj generaciji na Sveučilištu države Nebraska primio je najviše priznanje Alpha Omega Alpha. Od 2002. voditelj je Odjela za alogenu transplantaciju matičnih krvotvornih stanica na čuvenom Nacionalnom institutu za rak (engleski: National Cancer Institute, NCI), Nacionalni instituti za zdravlje (engleski National Institutes for Health, NIH), Bethesda, Maryland, SAD. Također je pridruženi istraživač pri Nacionalnom institutu za artritis i reumatologiju na NCI i supredsjednik Europske interesne grupe Centra za Globalno zdravlje, NCI. Izvanredni je profesor na glasovitom Sveučilištu Georgetown, Washington DC, SAD. Vrlo je aktivan u uspostavljanju suradnje između SAD-a i Hrvatske na području hematologije i onkologije, pokrenuvši NIH - hrvatsko-europski projekt o strategijama razvoja onkologije i borbe protiv raka u Hrvatskoj. Osnivač je  društva „Hrvatska Ura” (HURA), zajednice Hrvata s ciljem promicanja kulturnih, znanstvenih i drugih događaja Hrvata na području Washingtona i okolice.

S profesorom Pavletićem razgovarat ćemo o životu u Washingtonu, izgradnji uspješne karijere, radnoj kulturi Amerikanaca, mogućnostima studiranja u SAD-u, situaciji u obrazovanju i radu u medicinskoj struci. Doznajte kako naši stručnjaci uspijevaju ostati povezani sa svojom domovinom te istovremeno postizati visoke rezultate u svom profesionalnom i osobnom životu.

Susret je organiziran u okviru Američkog kutka Zagreb Knjižnica grada Zagreba u suradnji  s Veleposlanstvom SAD-a u Republici Hrvatskoj, a možete ga pratiti na Facebook stranici Američkog kutka Zagreb ili putem platforme Zoom izravno na ovoj poveznici.