Discover America: Washington - susret sa Zlaticom Hoke

Susret 19.05.2021. | srijeda Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 19:00 Američki kutak Zagreb - Zoom Facebook Live Zlatica Hoke
Gospođa Zlatica Hoke rođena je u Hrvatskoj. Engleski i talijanski jezik diplomirala je na Sveučilištu u Zagrebu. Na American University u Washingtonu magistrirala je primijenjenu lingvistiku. Živjela je u Engleskoj, Južnoafričkoj Republici i SAD-u gdje je radila u Uredu za jezike i kulture (Foreign Service Institute), a kasnije i kao novinarka Glasa Amerike.
U razgovoru ćemo saznati kakav je trenutni život u Washingtonu, kakva je situacija vezana uz COVID 19 i kako se stanovnici grada nose s epidemiološkim mjerama, posjećuju li knjižnice i druge kulturne ustanove. Saznat ćemo i nešto više o važnosti redovitog čitanja i informiranja u cilju poboljšanja vještina kritičkog razmišljanja. Naša gošća govorit će nam i o svom novinarskom pozivu, izazovima i iskustvima koje je stekla kroz višegodišnje radno iskustvo u SAD-u.

Susret organizira Američki kutak Zagreb u sklopu programa Discover America, a možete ga pratiti uživo na Facebook stranici Američkog kutka Zagreb.