Djeca slijepoga kovača

Predstavljanje knjige 18.10.2019. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.30 sati Miro Morović

Miro Morović je mladi splitski pisac, autor debitantskog kriminalističkog trilera „Djeca slijepoga kovača", objavljenog u nakladničkoj kući Fragment.

U ovom fantastičnom romanu pratimo dvije priče. Andrew Frame glavni je detektiv na slučaju samoubojstva mlade Nancy Kowalski te s time na neki način povezanog slučaja nestalih osoba. Frameu je dodijeljen Stewart, mlad, bahat i sposoban partner te njih dvojica moraju pokušati spriječiti daljnje otmice. S druge strane nalaze se Nancyna starija sestra Julia, njen dečko Martin i njegov najbolji prijatelj Dylan. Oni uzimaju stvari u svoje ruke te pokušavaju otkriti uzrok Nancyna samoubojstva. Julia je u vrijeme nesreće primila upozoravajući poziv i hrabra trojka kreće u otkrivanje enigme koja je obavila taj nesretni slučaj. Problemi se samo nižu, zločini postaju sve gori, detektivi su na rubu živaca jer dolaze do saznanja da se u pozadini krije nešto mnogo veće od jednog bolesnika koji uživa u mučenju drugih ljudi. Sve je povezano i seže u mnogo više sfere, one u kojima se bez problema mogu zataškati i najstrašniji zločini.

Andrew se istovremeno prisjeća i slučaja od prije osam godina u kojem je izgubio najboljeg prijatelja. Tada je izgubio i dio sebe, ali i dobar glas među kolegama i prijateljima te se sada mora boriti i s demonima iz prošlosti. Sama završnica eksplozija je iznenađenja i tajni i ostavlja čitatelja s pitanjem: „Je li to uopće kraj?"