Djeca srca čuvaju

Predstavljanje knjige 28.03.2022. | ponedjeljak Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 18:00 Vera Antolić
Pozivamo vas na predstavljanje knjige Vere AntolićDjeca srca čuvaju. Susret s autoricom uljepšat će i gostovanje mladog glazbenika, skladatelja i glumca, Matije Antolića.

Vera Antolić se bavi primijenjenom i  likovnom umjetnošću, a školovala se u Zagrebu gdje trenutno živi i radi. Bavi se kretivnim radom, aranžiranjem izloga, te izradom dekoracija i plakata. Za svoj rad primila je brojne nagrade u Hrvatskoj  i nekim europskim zemljama. Izradom slika i cvjetnih aranžmana sudjelovala je na Floraartu. Slikanju je vjerna dulje vrijeme, najviše kroz rad sa djecom, a okušala se u raznim tehnikama od kojih je najzastupljenija teknika ulja na platnu. U vrijeme istraživanja, nisu joj strane kombinirane tehnike, slojevitost boje, te stalno eksperimentiranje različitim tehnikama. Do sada je održala 45 skupnih i samostalnih izložbi, te je sudjelovala na nekoliko umjetničkih susreta i likovnih kolonija u Hrvatskoj.

Susret s poezijom dijeli u svojim knjigama, koje predstavlja u knjižnicama, ustanovama za djecu sa posebnim potrebama, kulturnim centrima i domovima za stare i nemoćne. Sudjelovala je na Zagrebačkim večerima poezije pod vodstvom Zdravka Odorčića. Izdala je knjige: „Djeca srca čuvaju” i “Djeca uši zatvaraju savjetu, a oči otvaraju primjeru”. Ilustrirala je i opremila nosač  zvuka “Nakon  svega”.
  
U skladu s važećom Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke, broj posjetitelja je ograničen na 15  uz prethodnu predbilježbu u knjižnici.