Dnevnički zapisi iz Australije

Predstavljanje knjige 27.05.2019. | ponedjeljak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.30 sati Marica Žanetić Malenica
MARICA ŽANETIĆ MALENICA
Većinu radnoga vijeka obavljala je novinarske poslove u redakciji glasila HEP Vjesnik prateći područje elektroenergetike. Deset godina je bila suradnica časopisa za žene - Zaposlena, gdje joj je objavljeno više od sto priloga. Dopredsjednica je Umjetničke likovno-pjesničke unije „Vlaho Bukovac“ Split,  te članica Hrvatskog književnog društva Rijeka i udruge „Riječi iznad svega“ Zadar. 
        Pjesme je počela pisati još u osnovnoj školi, a nastavila tijekom gimnazije i studija. Vratila im se po umirovljenju te je 2018. objavila dvije zbirke: Da je noćas bilo (ljubavne, Redak, Split) i Četiri čarobne riječi (za djecu, Redak, Split).
        Uz pjesme za odrasle i djecu piše kratke priče i putopise. Priča Bilo mi je suđeno objavljena je u biografskoj knjizi Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče (Redak, Split, 2016.). Poeziju i prozu objavljuje u web časopisu za književnost Kvaka i na portalu Hrvatski glas Berlin, gdje ima svoju rubriku naziva Tragom uspomena. Pjesme i priče su joj uvrštene u tridesetak  zbornika u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.
         U travnju o.g. u Splitu joj je promovirana knjiga putopisnih zapisa Zemlja uvezene povijesti – Dnevnički zapisi iz Australije u izdanju Centra za kreativno pisanje Zagreb.