Dobro, kome ja pričam?

Predstavljanje knjige 22.11.2019. | petak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle

Gordana Ross, Petrinjka, blogerica, koja već duže vrijeme nasmijava, veseli i ispunjava čitatelje nizom zanimljivih, duhovitih, zabavnih, ali i emotivnih tekstova, koji se mogu pročitati na Facebook stranici Moje riječi, moji snovi, objavila je svoju prvu zbirku priča pod nazivom Dobro, kome ja pričam?
Zbirka donosi stotinjak priča podijeljenih u 11 tematsko-motivskih cjelina. Duhovite priče s kojima se čitatelj lako može identificirati, nastale najprije u elektroničkom obliku, u formi bloga, nedavno su ugledale svijet u tiskanom izdanju, koje je svojim ilustracijama obogatila petrinjska slikarica Ivana Švragulja.
Autorica knjige Gordana Ross otkrila je kako je nastala knjiga:
„Početnu inicijativu dali su djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nakon mojega gostovanja u Noći knjige, gdje sam čitala svoje priče. Financijski su je poduprli Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, Grad Petrinja i tvrtka HiPP. Knjiga je nastala tako što sam odlučila sve priče koje objavljujem svakodnevno na svojoj Facebook stranici ukoričiti u jednu lijepu papirnatu formu kako bi nastala knjižica koju bi svatko rado uzeo u ruke i pročitao.
To su isključivo smjehotvorine – priče koje ne sadrže žuč, koje ne sadrže politiku, koje ne vrijeđaju nikoga. Opisala sam situacije u kojima se svatko može prepoznati. Riječ je o životnim pričicama iz obitelji, o kuhanju, o različitim životnim temama i sadržajima sagledanih iz moje perspektive u temelju koje je smijeh i samo smijeh. Knjigu, koja ima dvjestotinjak stranica, ilustrirala je Ivana Švragulja, tako da je knjiga grafički i vizualno vrlo moćna. Naslovnicu je radio gospodin Igor Tomljenović, naš poznati fotograf.”
 

Moderatorica: prof. Matea Andrić
U glazbenom dijelu večeri nastupaju glazbenici Marija Alapić i Jakov Vidulić