Doula - podrška kao način života

Predavanje 04.06.2019. | utorak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00

Da biste bili doula, morate naučiti biti neosuđujuća podrška bez prenošenja vlastitih stavova, iskustava i emotivnih rana na osobu koju podržavate. Upravo odsutnost osude u podržavanju žene kroz intenzivno iskustvo rađanja je ono što žene osjete kao sigurnost. Fokus doule je uvijek na osobi koju podržava i taj fokus mora biti obojen poštovanjem i razumijevanjem. Olakšavajuća okolnost douli u takvoj podršci je nedostatak bliske emotivne povezanosti koje žene imaju s partnerima ili ostalim bliskim osobama. Ipak, ako vas zanima kako biti uz osobe koje volite na najbolji način kroz teško ili intenzivno razdoblje, osnove doula-poziva mogu biti od velike koristi.
Na predavanju će biti riječi o tome na koji način trudnicama i mladim majkama namećemo svoj stav i koliko takva komunikacija potkopava samopouzdanje majki/mladih obitelji i otežava nošenje sa svakodnevicom.

Poredavačica Anita Budak je profesionalna certificirana DONA International doula i doula mentorica. Rođena 1982. u Gospiću, a od srednje škole živi u Zagrebu. Majka je triju djevojčica. U svibnju 2014. završava obuku za doule, 2015. godine završava Spinning Babies obuku u Budimpešti, gdje je naučila tehnike koje pomažu bebama da dođu u najpovoljniji položaj za porod. U srpnju 2017. završila je edukaciju za porođajnog edukatora Birthing from Within u Berlinu. Predsjednica je Hrvatske udruge doula i voditeljica programa Ljudska prava u porodu koji se bavi osnaživanjem majki i njihovih partnera u nastojanjima da ostvare pozitivno iskustvo rađanja.


Predavanje su organizirale Mame s Trešnjevke - mala udruga s velikim idejama za bolju kvalitetu života mama & beba na Trešnjevci.