Drago Zubak | Duša na dlanu

Predstavljanje knjige 14.06.2022. | utorak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18.30
Rođen sam osmog dana, osmog mjeseca, jedne godine, u jednoj zemlji koje više nema. Odrastao sam u lijepom slavonskom selu tik uz Vinkovce.
Kao dijete sam, malo je reći, bio nestašan dječak, što je poslije utjecalo na moj karakter da sam postao malo neozbiljniji ozbiljan čovjek. U djetinjstvu sam gotovo svo vrijeme provodio na ulici i livadama, po šumarcima ili uz rijeku gdje sam sebe oslikavao kao budućeg čovjeka. Epilog toga je da sam za rana shvatio da se svijet sastoji od dobitnika i gubitnika. Osobno sam težio da ne budem niti jedno niti drugo, nego da budem na nuli. S nulom se čovjek rađa, a s njom i umire.
Godine 1974. doseljavam u Zagreb radi školovanja gdje sam poslije zasnovao i obitelj  s lijepom, duhovitom i odanom suprugom te smo stekli dvoje djece. Danas imam pametnog i iznimnog sina, lijepu i pametnu snahu i dvije prekrasne unuke te prelijepu i emotivnu kćerku i markantnog i korektnog zeta. 
Godine 1986. s obitelji sam se preselio u Zaprešić i već sam dugo građanin svrsishodnog i lijepog grada Zaprešića. 
U profesionalnom sam se radu najveći dio radnog vijeka bavio eksploatacijom vučnih vozila (lokomotiva) na Hrvatskim željeznicama. 
Unatoč što sam po obrazovanju inženjer, prirodno sam se usudio početi neprirodno pisati i pjesme. Počeo sam ih pisati prije, otprilike, petnaestak godina i do sada sam ih skupio za jednu zbirku koja je trenutno tu pred vama, u digitalnom izdanju.
Volio bih je jednom vidjeti i u tiskanom obliku.
Do tada ću vjerojatno završiti započeto prozno djelo u obliku romana. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Drago Zubak