Dugoprugaška staza Croatian Long Distance Trail

Izložba 21.06.2021. - 01.09.2021. Knjižnica Gajnice
CLDT je kratica za Croatian Long Distance Trail. CLDT je nacionalna, krajobrazna, dugoprugaška staza za hodanje koja u neprekinutom nizu povezuje najistočniju (Ilok), najsjeverniju (Sveti Martin na Muri), najzapadniju (Savudrija) i najjužniju (Prevlaka) točku Republike Hrvatske, a dugačka je 2 109 km.

CLDT je plod rada Udruge Long Distance Trail Hrvatska koja je osnovana iz želje da se po uzoru na svjetske dugoprugaške staze prva takva staza napravi i u ovom dijelu Europe.

Ova staza koristi već postojeće planinarske i ostale staze po Hrvatskoj te uz neke nove, koje su stvorili članovi udruge, stvara jedinstvenu neprekinutu stazu kroz cijelu zemlju. Thru hikeri (naziv za osobe koje hodaju dugoprugaške staze) se po stazi snalaze službenom aplikacijom koja se lako koristi te im za prelazak cijelog traila treba otprilike 3 mjeseca.

Izložba se sastoji od fotografija thru hikera koji su uspješno prošli cijelu stazu te preporuka općenite planinarske literature. Također, za posjetitelje knjižnice pripremili smo naljepnice i bookmarkere sa logom udruge koje će se moći preuzeti na pultu.
Više o CLDT možete saznati na https://cldt.hr/ te Facebook i Instagram profilima udruge.