Duo Jakas Janković

Koncert 30.09.2019. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle
Na programu su djela:
J. Haydn, Duo za violinu i violončelo u D-duru
E. Shulhoffov, Duo za violinu i violončelo

Duo Jakas Janković sačinjavaju violinistica Petromila Jakas te violončelistica Vanda Janković.
Ideja o osnivanju dua Jakas-Janković začeta je 2015. godine za vrijeme sudjelovanja na međunarodnom festivalu „Summer con spirito”, na inicijativu profesorice Evgenie Epshtein.
Od tada, duo je izveo djela J. Halvorsena, F. J. Haydna, R. Gliera, E. Shulhoffa te M. Ravela na brojnim manifestacijama i festivalima („Susedgradska promenada”, „Betinske kulturne večeri”, „Muzika na žici”, „Advent u Zagrebu” i dr.). 

Duo Jakas-Janković usavršavao se na satovima poznate pedagoginje Violete Smailović-Huart, na čiju inicijativu su glazbenice pozvane da nastupe na međunarodnom glazbenom festivalu „Muzika na žici”, 2017. godine., izvevši M. Ravelovu „Sonatu za violinu i violončelo”. 
U svrhu promicanja izvedbene glazbene djelatnosti na području grada Karlovca i šire, uz karlovačku pijanisticu Marijanu Pajić, glazbenice dua Jakas-Janković su 2018. godine oformile umjetničku organizaciju „Karlovački klavirski trio”. U ovoj formaciji već su nastupile u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te povodom Adventa u Zagrebu, 2018. godine.