Egipat u Donjem Vakufu

Mjesec hrvatske knjige 15.11.2019. | petak Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 12:00 Festival PAZI, KNJIGA!
Književno druženje s našom književnicom Anom Đokić i njemačkom prevoditeljicom Anke Ludewig.

Ana Đokić rođena je 1965. u Beogradu. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu. Živi u Zagrebu gdje se profesionalno bavi pisanjem proze, dramskih tekstova i književnih kritika. Inicijatorica je i osnivačica umjetničke organizacije AUTORSKA KUĆA, udruge KNJIGA U CENTRU, književnog festivala PAZI, KNJIGA!,  te nagrade OVCA U KUTIJI (nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu) i LICE KNJIGE (nagrada za najbolje grafički oblikovanu knjigu i ilustracije). Član Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca, i SACD-a (Societe des auteurs et compositeurs dramatiques – Paris/Bruxelles/Montreal). Književnica je dobitnica brojnih nagrada i priznanja te međunarodnih pohvala.
Dosad je napisala i objavila preko trideset knjiga za djecu i odrasle, te više desetaka dramskih tekstova, koji se emitiraju na Hrvatskom radiju i igraju u kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Suradnica je Hrvatske televizije za koju je osmislila i napisala dvije obrazovne TV serije za djecu.
 
Prevoditeljica Anke Ludewig rođena je 1965. godine u Berlinu. Diplomirala je pravo. Provela je deset godina u ex Jugoslaviji kao kćerka diplomate. Radi u Ministarstvu prosvjete u Berlinu . Prevodi s  hrvatskog, bosanskog, srpskog i ruskog jezika na njemački . Sudjeluje u međunarodnim prevoditeljskim simpozijima, organizira književne i prevoditeljske radionice u Njemačkoj i Austriji , surađuje s Goethe-Institutima u Zagrebu i Sarajevu, te s Humboldt-Univerzitetom u Berlinu.