Enciklopedija gljiva, Kuhanje i ljekovitost gljiva, Gljive - morfologija, sistematika, toksikologija

Predstavljanje knjige 05.11.2010. | petak Čitaonica Kustošija Početak događanja: petak, 5.11.2010. u 19.10 sati
Agronom i znanstvenik, popularizator gljivarstva i autor popularnih mikoloških priručnika Romano Božac najveći je autoritet u području gljivarstva kod nas. Enciklopedija gljiva u izdanju Školske knjige je sistematski sažet priručnik u dva dijela, koji slikom i opisom predstavlja tisuće vrsta gljiva. U knjizi Gljive - morfologija, sistematika, toksikologija Božac je obradio 300 vrsta gljiva koje rastu u šumama, livadama, vrtovima, odnosno posvuda u prirodi. Prikazani su najčešći predstavnici koji su za današnje spoznaje s kulinarskog i toksikološkog stajališta najzanimljiviji. Knjiga je bogato ilustriran priručnik osobito koristan  ljubiteljima gljiva i gljivarima. Kuhanje i ljekovitost gljiva knjiga je u kojoj autori na pristupačan i zanimljiv način otkrivaju čudesan svijet gljiva, vrste i rasprostranjenost te ljekovita svojstva i nove spoznaje o mogućnostima liječenja gljivama. Osim toga, ova knjiga je i zanimljiva gljivarska kuharica čiji recepti ilustriraju pravo bogatstvo primjene gljiva u prehrani.