Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin: Bajkarice

Predstavljanje knjige 14.11.2022. | ponedjeljak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin
U pripovjednom predstavljanju Bajkarica i Bajkara, autorice Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin donose priče o neobičnim i raznolikim junacima bajki, priča i legendi iz čitavog svijeta. Osim pripovijedanja, govorit će kratko i o tome kako je zbirka nastala zajedničkim radom te po želji odgovarati na pitanja sudionika. Također otkrivaju koji njihov sljedeći projekt možete očekivati na policama već krajem ove godine.
 
Biografije autorica:

Erika Katačić Kožić je spisateljica, pripovjedačica i kemičarka. Rodila se i odrasla u Kaliforniji, a živi u Zagrebu. Uz gotovo dvadeset godina iskustva u farmaceutskoj industriji, objavila je nekolicinu kratkih priča na engleskom, dok je u Hrvatskoj samostalno objavila slikovnicu Marta i šareni planinski čaj.
 
Srebrenka Peregrin pripovjedačica je dugi niz godina, prevoditeljica i profesorica engleskog jezika. Za svoje kratke priče, na hrvatskom i engleskom jeziku, dobila je niz nagrada. Nositeljica je dva modula na Akademiji pripovijedanja u organizaciji Story Laba. Nastupa u knjižnicama, na pripovjednim susretima te na SF&F konvencijama.  

Zajedno su objavile zbirke priča Bajkarice i Bajkari.