F.20

Izložba 02.09.2019. - 29.09.2019. Knjižnica Vladimira Nazora
Slike na ovoj izložbi nastale su kombiniranom tehnikom akrila i komadića drva na drvenoj podlozi, čime se dobiva trodimenzionalni efekt.

Vrijedno je napomenuti da su drvene podloge na kojima su slike kreirane, zapravo reciklirana drvena građa koju su vrijedni članovi Udruge Svitanje ponovno upotrijebili i udahnuli joj novi život. Naslov izložbe, F.20 preuzet je iz medicinske nomenklature psihičkih bolesti, a označava paranoidnu shizofreniju.
 
Autori radova, članovi Udruge Svitanje:

Miroslava Božanović
Vesna Fidermuc
Damir Vukadin
Augustina Harapin
Irina Tkalec
Irena Barišić
Romano Dimić
Mirjana Ksionžik
Dražen Fekete
Višnja Kramarić
Sofija Miščević
Martina Brnčić
 
Mentorica: Mercedes Bratoš
 
Akademska slikarica Mercedes Bratoš (rođena 1979. u Dubrovniku, diplomirala na Accademia di belle arti u Firenci, samostalno izlagala na brojnim izložbama u domovini i inozemstvu), istaknuta je pripadnica aktualne umjetničke produkcije.
Voditeljica je kreativnih radionica u Udruzi Svitanje.
 
Udruga Svitanje - udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja.
Svrha Udruge je poticanje različitih programa za rehabilitaciju osoba s psihičkim bolestima u zajednici u cilju povećanja autonomije i zaštite ljudskih prava kako bi omogućila oboljelima od psihičkih bolesti dostojanstven život, sa što više samostalnosti i optimalnom podrškom, razvoj alternativnih oblika skrbi i prevencija institucionalizacije.