Film, fotografija, moda, blog, književnost, karikatura... Mnogi jezici transmedijske komunikacije: Predstavljanje multimodalne interaktivne knjige dr. sc. Sunčane Tuksar Prekoračenja; Transmedijska kultura i film

Predstavljanje knjige 05.11.2021. | petak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Knjiga Sunčane Tuksar nastala je kao odgovor na potrebu za stručnom literaturom iz područja postklasične naratologije i multimodalne sociosemiotike odnosno transmedijskog storytellinga, a autorica ističe da motivaciju crpi iz rada s motiviranim i inovativnim studentima.
Objedinjujući teorijski razne moduse komunikacije te uključujući ilustriranje multimodalnosti primjerima putem QR kodova ova knjiga predstavlja transmedijsku komunikaciju u praksi, a namijenjena je prije svega također praktičnoj primjeni publike čiji je interes suodnos vizualnog i verbalnog.
 
Sunčana Tuksar diplomirala je na Studiju engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezino bavljenje multimodalnom naratologijom započelo je 2014. godine, kada je u Londonu pohađala školu transmedijske multimodalnosti, MODE. Bila je stipendistica na Studiju dramske i plesne umjetnosti i storytellinga na Emerson Collegeu u Engleskoj, kao i na Doktorskom studiju komunikologije / informacijskih i komunikacijskih znanosti na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Kao stipendistica prihvaćena je i u Multimodalni centar za jezike i komunikaciju u Danskoj (University od Southern Denmark). Metode prikazane u svojoj doktorskoj disertaciji Prekoračenja: Transmedijska kultura i film, proučavane i ispitivane od 2010. naovamo, sustavno inkorporira u kolegije engleskog jezika, multimodalnosti i filma, koje vodi pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.