Fotoizložba "Put prema domu" Sofiije Maslyk

Izložba 19.10.2022. - 15.11.2022. Knjižnica Savica Odjel za odrasle Sofiia Maslyk
Izložba „Put prema domu“ obuhvaća 11 fotografija mlade ukrajinske autorice Sofiije Maslyk koje nastoje odgovoriti na pitanje kako pronaći put kući kada je sve što imamo tek sjećanje. Stoga je izložba i poziv da sa Sofiijom uronimo u svijet njezinih sjećanja, osjetimo atmosferu njezine dojučerašnje svakodnevice u potrazi za domom koji je zasada nedostižan.

Sofiia Maslyk rođena je u Kijevu 2003. godine. Autorica u Hrvatskoj studira talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dok je u Ukrajini studirala glumu. Dolazi iz umjetničke obitelji: otac joj je kipar, a majka slikarica. Svoj je rad predstavila u Mariboru, na izložbi „Exhibition Against War in Ukraine“ u Galeriji Kavka i Galeriji DRUM.

Izložba je rezultat suradnje Isusovačke službe za izbjeglice – JRS, Udruge „Umjetnost osmijeha“ i Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Prethodno je izložba bila u Galeriji „Umjetnost osmijeha“ u Radićevoj ulici u Zagrebu.

U Knjižnici Savica izložba je postavljena u sklopu programa "Upoznaj druge u knjižnici", projekta Knjižnica grada Zagreba.