Gospodarenje otpadom - problemi i rješenja u Gradu Zagrebu

Predavanje 05.11.2020. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Josipa Juričev-Sudac
Poslušajmo koji su to problemi s kojima se u praksi susrećemo, koje su negativne posljedice lošeg gospodarenja otpadom, te koji su pozitivni primjeri dobre prakse u Hrvatskoj i u svijetu.

Mag. med. biokemije iz Udruge Eko Zagreb Josipa Juričev-Sudac u sklopu predavanja ponudit će koncept rješavanja problema poput velikih hrpa smeća oko zelenih otoka i dotaknut će problem požara na odlagalištima otpada, pogotovo na zapadnom dijelu Grada.

Zbog epidemioloških mjera ograničen je broj posjetitelja koji mogu pratiti događanja u prostoru knjižnice. Za zainteresirane koji žele poslušati ovo predavanje obvezna je prethodna predbilježba kod dežurnog informatora. 

Josipa Juričev-Sudac, mag.medicinske biokemije je članica Upravnog odbora Udruge eko Zagreb. Dugi niz godina se bavi ekološkom problematikom, posebno sa zdravstvenim aspektom utjecaja raznih ekoloških čimbenika na ljudsko zdravlje. Aktivno sudjeluje na tribinama, javnim raspravama, konferencijama i simpozijima s ekološkom tematikom, kao i tematskim sjednicama Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za zdravstvo u Hrvatskom saboru. Također, nastupa u radijskim i televizijskim misijama, objavljuje članke o spomenutoj problematici u pisanim medijima - s uvjerenjem da razvoj društva može i mora biti takav da se traže rješenja koja će poboljšati kvalitetu života sadašnjim generacijama, bez oduzimanja prava na zdrav život budućim generacijama.