Herbert Alphonso: Osobni poziv

Predstavljanje knjige 19.02.2019. | utorak Knjižnica Podsused Početak događanja: 18:00
Knjigu će predstaviti dr.sc. Marica Čunčić.

„Djelo isusovca prof. dr. sc. Herbert Alphonso, D. I. je plod njegova duhovnoga iskustva koje je doživio 1965. godine u tijeku godišnjih osmodnevnih duhovnih vježbi u šutnji. Razlučio je svoj najistinskiji i najdublji »ja«, svoj osobni poziv…Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe« podijeljena je u četiri poglavlja i ima osamdesetak stranica. Za Autora »osobni poziv« je tajna jedinstva i spajanja u središtu života svake osobe, jedinstven, Bogom dan smisao u životu, Božji poziv na koji se odgovara samo u osobi Krista Isusa koji počiva na razini »onoga što jesam«.“ Iz priopćenja o izlasku knjige Marignacija d. o. o.
 
Dr. sc. Marica Čunčić (1951.)
Znanstvenica dr. sc. Marica Čunčić radila je u Staroslavenskom institutu u Zagrebu, gdje je bila ravnateljica 12 godina (2005. – 2017.). Za vrijeme njenog ravnateljstva udvostručen je broj znanstvenika, a Institut je postao i nositelj Znanstvenog centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo. Devet godina (2008. – 2017.) bila je Glavna i odgovorna urednica institutskoga međunarodnoga znanstvenoga časopisa Slovo, pokrenula je dva institutska izdavačka niza: Biblioteca glagolitica croatica i Spomenici.
Predavala je dva kolegija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu: Hrvatska glagoljska baština i Početci hrvatske kršćanske književnosti. Održala je mnoga predavanja u Hrvatskoj i svijetu uključivši Harvard University. Dobitnica je prve nagrade Hrvatske akademije u Americi za članak iz područja hrvatskog ranog srednjeg vijeka i Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića za društvenu djelatnost. Recenzentica je, urednica i autorica više knjiga i mnoštva znanstvenih i stručnih članaka. Poznata je njezina knjiga Oči od slnca, misal od oblaka, Izvori hrvatske pisane riječi, Školska knjiga 2003.
Utemeljiteljica je i voditeljica Zajednice Injigo koja organizira i vodi ignacijanske duhovne vježbe kroz život od 30 tjedana i u šutnji od tri do 30 dana. Kroz njih je u dvadesetak godina prošlo preko 12 tisuća ljudi iz dvadesetak zemalja, a najviše iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Vlasnica je poduzeća Marignacija d. o. o. koje izdaje časopis Injigo za sudionike tih duhovnih vježbi i koje je izdalo knjigu Osobni poziv koju će sama predstaviti.