Hi Mini

Izložba 19.06.2024. - 19.07.2024. Knjižnica Staglišće Odjel za djecu i mladež Udruga Neki novi klinci

Udruga Neki novi klinci, u suradnji s dječjim vrtićima, od 2020. godine provodi projekt Šareno programiranje - STEAM za najmlađe. Cilj je projekta odgoj i obrazovanje za STEAM i usvajanje vještina 21. stoljeća kod djece rane i predškolske dobi. Pomoću edukacijskih robota potiče se razvoj računalnog razmišljanja, kreativnog izražavanja, kritičkog promišljanja i timskog rada.

Tijekom pedagoške godine 2023./2024. u projekt se uključuje korištenje humanoidnog AI edukacijskog robota Alpha Mini, osmogodišnje djevojčice koja govori, pokreće ruke i noge, pleše i izražava emocije. Kako bi se djeci još više približio robot i potaknula njihova mašta, koristeći AI ilustracije, izrađena je slikovnica Priča o Mini.

Aktivnosti s robotom Mini provodile su se u 4 dječja vrtića: Sunčana, Grigor Vitez, Kustošija i Bajka pod mentorstvom voditelja projekta i udruge Neki novi klinci Ivana Lipanovića i Lucije Ćurko.

Na izložbi su izloženi dječji radovi inspirirani korištenjem edukacijskog AI robota te slikovnica koja je dostupna i u digitalnom obliku putem linka https://bit.ly/3KQa0Jc.