Hrvanje hrvatskih autora

Mjesec hrvatske knjige 26.10.2021. | utorak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Tanja Radović
Predstavljamo knjižničarku, spisateljicu, dramatičarku Tanju Radović.

Na tribini ćemo s gošćom razgovarati o tome koliko je teško danas biti pisac u Hrvatskoj te s kojim se sve izazovima prilikom izdanja i promocije knjige susreće pisac.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja prijava je obavezna na telefon: 01 3897 993 ili na e-mail: knjiznica.spansko.jug@kgz.hr
 
Veselimo se vašem dolasku!
 
O autorici:
Tanja Radović, knjižničarka, dramatičarka, prozaistica. Završila kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama, kratke priče i  radioigre. Drame su joj postavljene u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici te u HNK-u u Mostaru. Kazalište “Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba praizvelo joj je drame u kojima je sudjelovala i kao glumica ili redateljica. Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2009.).
Član je uredništva časopisa za knjigu Tema (Zagreb, Centar za knjigu, 2004.-). Drame su joj u zbornicima prevedene na engleski i poljski jezik. Objavljene su joj dvije knjige drama - Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba (Zagreb, Meandarmedia i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), dva romana - Pitanje Nade (Zagreb, Meandarmedia, 2015., e-izdanje 2020.) i Rent-a-talent (Zagreb, Meandarmedia, 2018.) te zbirka priča Osporavanje kiše (Zagreb, Meandarmedia, 2020.), a pojedine drame, kratke priče i SF-priče u raznim časopisima i zbornicima.