Humor u doba korone

Predavanje 23.11.2021. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle prof. dr. sc. Dubravka Miljković
U utorak 23. studenoga u Knjižnici Savica prof. dr. sc. Dubravka Miljković održat će predavanje „Humor u doba korone“ te istodobno predstaviti gotovo istoimenu knjigu koju je objavila zajedno s prof. dr. sc. Majdom Rijavec.

Na predavanju će biti riječi o ulozi i važnosti humora i smijeha u životu. Kao što piše u uvodu knjige Humor u doba korone, potresa i dr. sr.: „I znanost potvrđuje: ljudi koji su skloni vidjeti smiješnu stranu neke situacije, puno lakše izlaze na kraj s njom i pod manjim su stresom od onih koji vide samo crnu i iritirajuću stranu onoga što im se događa. Dakle, smijte se (osobito ako ništa drugo ne možete učiniti); nasmijavajte druge (osobito kad je to jedino što možete učiniti).“  njihovim pozitivnim posljedicama. Smijeh je lijek, a pozitivan stav često nam pomaže da ne potonemo i  nemogućih situacija.

Prof. dr. sc. Dubravka Miljković rođena je u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala psihologiju i pedagogiju, magistrirala psihologiju s temom iz područja čitanja te doktorirala pedagogiju s temom iz područja opće obrazovanosti. Napisala je 30 knjiga (većinom u suautorstvu s Majdom Rijavec), 70-ak znanstvenih i stručnih radova te više od 300 stručno-popularnih članaka za mnoge novine i časopise. Za dosad objavljene knjige Hrvatsko psihološko društvo dodijelilo joj je 1997. godine Nagradu Ramiro Bujas.  Ministarstvo znanosti RH dodijelilo joj je 2000. godine Godišnju državnu nagradu Republike Hrvatske za popularizaciju znanosti. Godine 2009. primila je i Nagradu Zoran Bujas za psihologijsku knjigu godine.

Predavanje se održava u okviru projekta 65 plus.
 
Predavanje će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen, a za sudjelovanje potrebno se prijaviti telefonski na 6115 927 ili poslati poruku na knjiznica.savica@kgz.hr.