Ilustracije iz slikovnice Vera među knjigama

Izložba 20.11.2019. - 11.12.2019. Knjižnica Jelkovec Prizemlje
Slikovnica "Vera među knjigama" - koju je napisala knjižničarka s velikim iskustvom u radu s djecom, Davorka Premec, sadrži 12 duhovitih ilustracija Vande Čižmek koje na duhovit način opisuju knjižnicu kao sretno mjesto za svu djecu.

Davorka Semenić Premec radi cijeli radni vijek u KGZ, od toga veći dio na odjelu za djecu. Svake godine predškolska djeca dolaze joj na upoznavanje s knjižnicom. Članica je Hrvatskog čitalačkog društva te provodi razne programe poticanja čitanja.
 
Vanda Čižmek, nagrađivana ilustratorica, bavi se dječjom ilustracijom. Ilustrirala je više slikovnica i knjiga za djecu, radila je ilustracije za dječje časopise, bilježnice i slikovni udžbenik engleskog jezika. Dobitnica je mnogih nagrada među kojima se posebno ističe nagrada dječjeg žirija "Ovca u kutiji" (2015.), pohvala Nagrade "Grigor Vitez" 2016. za slikovnicu Silvije Šesto "Sirup protiv mačjeg kašlja" te pohvalu Nagrade "Grigor Vitez" za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. Osvojila je posebno priznanje šestog Hrvatskog biennala ilustracije za ilustracije i gif animaciju slikovnice Ane Đokić "Anja i crna ovca" (2016.).