Inga Burmudžija: Zaigrani morski svijet

Izložba 12.08.2024. - 31.08.2024. Knjižnica Marina Držića
Inga Burmudžija (1948.), diplomirana biologinja, većinu radnog vijeka provela je u Plivi. 
Crtanje i slikanje velika su joj ljubav još od ranog djetinjastva. Kroz studij crta preparate biljnog i životinjskog svijeta, a po umirovljenju (2007.) samouka umjetnica počinje se intenzivnije baviti crtanjem i to posebnim slikarskim flomasterima.

Godine 2008. slučajno se susreće s pomalo zaboravljenom tehnikom enkaustike, slikanje voštanim bojama koje se tope pomoću posebnih električnih uređaja, čime nastaju slike čudesnog senzibiliteta.
Uz spomenute dvije tehnike radi i u tehnici točkanja, dot art.

Od kraja 2015. član je likovne sekcije KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica. 
Autorica je do sada samostalno izlagala u knjižnicama grada Zagreba, Siska, Bjelovara, Senja Krapine i Zaboka, a bila je i sudionik dviju međunarodnih izložbi digitalnih otisaka Zagreb full color 19 i 20.

Redoviti je sudionik godišnjih međunarodnih izložbi maski i pisanica u galeriji grada Krapine.
Ovo je njezina dvadeset četvrta samostalna izložba.

Riječ autorice o izložbi :
Pošto se radi o pravom ljetnom terminu održavanja izložbe, naziv se kao takav sam nametnuo. Slike su pune morskih valova, riba i ribica, zvjezdača, konjica ,bajkovitih i realističnih podmorja. Prevladavaju žive boje, ali i samo plavo bijele kombinacije, ovisno da li se radi o crtežima slikarskim flomasterima ili enkaustici. Nadam se da će posjetitelji radosno zaroniti u ovaj moj morski svijet te da će u njima pobuditi pravo ljetno raspoloženje.
Radovao bi me pokoji komentar upisan u moju teku utisaka!”