Ispleti me narančasta - pleteni i kukičani leptiri

Radionica 06.05.2019. | ponedjeljak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 sati
heklajmo.blogspot.com
„Sanjam, letim, živim!“
 
Radionicu pletenja i kukičanja narančastih leptirića organizira Udruga „OZANA“, Društvo multiple skleroze grada Zagreba, Gomitolo Rosa Italia i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske.

Za radionicu je osiguran sav materijal i pribor, kao i instruktori.

Kroz projekt „Sanjam, letim, živim“ htjeli bismo ukazati na to da bez obzira na to kakav je naš životni put uvijek možemo letjeti i ŽIVJETI, jer snovi se ostvaruju ako u njih dovoljno snažno vjerujete, a vaši vam prijatelji pomognu vjerovati. Kroz dugogodišnju suradnju s Društvom multiple skleroze grada Zagreba, potaknuti smo letjeti zajedno s njima. Iskukičati, isplesti i isfilcat ćemo leptire narančaste boje, ili s narančastim detaljima, jer upravo je narančasta boja, koja se smatra bojom optimizma i životne energije (potrebne za let), ujedno i zaštitna boja MS-a. U ovu lijepu priču upletena je i talijanska udruga Gomitolo Rosa koja nam je donirala dio vune za izradu leptira. Leptiri će se rađati u našem Štrikeraj cafeu i na „letećim“ radionicama – u školama partnerima na projektima spašavanja vune, u knjižnicama, u vrtićima, u nekim posebnim kavanama, na raznim manifestacijama, a kako bismo načinili što veće rojeve leptira pokrenut ćemo i virtualni Štrikeraj kako bi do nas mogli doletjeti i leptiri onih koji vole let i pomaganje drugom, a nisu nam se u mogućnosti osobno pridružiti. Željeli bismo 4500 leptira za 4500 oboljelih od multiple skleroze u RH.
Svi oni će letjeti u svibnju na MS Walk Hrvatska i na Orange bike ride (u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske).
Moći ćete ih „udomiti“, a sredstva prikupljena tom akcijom podijelit će Društvo multiple skleroze grada Zagreba i udruga „OZANA“ (kupnja sprave za ravnotežu i pasivno vježbanje mišića za DMSGZ, te edukaciju i uvođenje asistivne tehnologije u naš predškolski program) kako bismo svi zajedno lakše sanjali, letjeli i živjeli.