Istraži knjižnicu - knjižnični escape room

Projekt 25.10.2024. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 18:00 sati Odjel za odrasle
Knjižnična potraga postaje igra u kojoj se koriste knjige, njihov sadržaj, ali i sam prostor Knjižnice kao polazište za postavljanje tragova. Glumci kao glavni likovi pretvaraju se u različite uloge poput: Gospodina Dječja književnost, Gospođe Krimić, Gospođe Ljubić, Gospođe (hrvatske) Proze, Gospodina Kanona te svatko od njih vješto i šarmantno ulazi u dijalog sa sudionicima potrage. Sudionici će pronalaziti tragove sakrivene među knjigama po principu puzzli, zagonetki i šifriranih poruka. Potraga uključuje dramske izvedbe vezane za sadržaj knjige i interaktivnu participaciju sudionika.
Projekt Istraži knjižnicu interaktivnim istraživanjem knjižnice na zabavan način približava različite književne žanrove te, općenito literaturu koju je moguće pronaći u knjižnici, kao i pomoći korisnicima pronaći željenu ili neku novu literaturu prema svom izboru.

Suorganizator: Umjetnička organizacija Kazališna družina Točka na i
Voditelj: Lovro Krsnik, magistar kazališne režije i radiofonije, radi kao nastavnik u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu, vodi glumačke grupe u Umjetničkoj organizaciji Točka na i čiji je umjetnički voditelj te internacionalne radionice unutar europskih projekata. Član je HCDOa, HDDUa, HC ITI, HZSUa i Katedre čakavskog sabora, Kornić preko koje već 16 godina vodi Ljetne škole uglate, oble, kurzivne i trokutaste glagoljice na otoku Krku.

Projekt Istraži knjižnicu je u praksi uspješno isproban s korisnicima raznih dobnih skupina Knjižnice Novi Marof početkom 2023. godine.

Radi ograničenog broja sudionika, potrebno se prijaviti na e-mail: knjiznica.s.s.kranjcevica@kgz.hr