Iva Žgombić Rukavina: Kroz vodu

Izložba 16.11.2020. - 12.12.2020. Knjižnica Savica Odjel za odrasle
Druga samostalna izložba „Kroz vodu” Ive Žgombić Rukavina donosi koloristički iznimno bogate likovne radove nadahnute motivima iz prirode, a izvedene tehnikom akrila na papiru i platnu. Voda, kao moguće prapočelo života, simbolizira i naš početak, našu povezanost s korijenima, a bogatstvo kolorita daje naslutiti nesmiljenu snagu života, energiju koja teče i nosi nas kroz život, tmurnim vremenima usprkos, i onda kad je najteže.

A o sebi i svojim radovima autorica nam je zapisala:

„Ime mi je Iva Žgombić Rukavina, rođena sam 2. veljače 1970. godine u Zagrebu. Oduvijek su me pratili crteži i slike, koji su nastajali najčešće usput i djelomično, na papirićima, po klupama, kao da vode vlastiti život, nalazeći način da dospiju na ovaj svijet. Zbog toga sam odškrinula jedna vrata: od 2002. – 2004. pohađam te završavam autorsku školu crtanja i slikanja te program slikarskog usavršavanja u Učilištu Agora pod vodstvom Dine Trtovca, akademskog slikara.

Zbog želje da podijelim vlastito putovanje kroz slike koje su nastajale, koje često nisu bile u skladu s očekivanjima, i otkriće tog drugog, nevidljivog svijeta, koji me uvijek na neki način iznenadi, odškrinuta su i druga vrata: izlaganje slika i ponovno, ali drugačije oživljavanje kroz oko promatrača.

Ova moja druga samostalna izložba inspirirana je lopočima, cvijećem, prirodom, plavilom i zelenilom vode, korištenjem akrila na papiru i platnu. Posvećujem ju s ljubavlju svom nedavno preminulom ocu koji je nosio isti talent i dalje kroz vodu svojim korijenima i pradjedu soboslikaru koji je izrađivao freske na crkvenim zidovima.

Zahvaljujem na prilici i prostoru timu Knjižnice Savica, i posebno knjižničarkama Ana-Mariji i Snježani na svesrdnoj pomoći.“







Iva Žgombić Rukavina: Kroz vodu

24 new photos added to shared album